2009. június 4., csütörtök

Tartozom...

Ez volt egyik első feltett képem, komment nélkül, adós vagyok a recepttel.Ez volt első sós-újításaim egyike, és hát, valljuk be, ebben a formában kissé különös volt, így nem aratott osztatlan sikert...

Az alapötletet Szilvitől vettem, ő diókőrözöttel töltötte a paradicsomot.

Mivel dióm nem volt itthon, napraforgót használtam helyette. Hagymát is turmixoltam bele, amitől kissé "vad" íze lett.

A kőrözöttet paradicsomba töltöttem, kelkáposzta levéllel letakart tányéron, friss tyúkhúrhajtással díszítve tálaltam.

Férjem megkóstolta, talán Jázmin is, de a nagy része nekem maradt... Szerintem finom volt, de legközelebb a hagymát csak belekockázom a pástétomba, nem turmixolom.

A töltelékből sok megmaradt, amit megaszaltam, mivel nem győztem enni.
Ilyen csinos kis lapocskák lettek belőle:
Ezt krékerrel már a család is jobban díjazta, én pedig különösen jóízűen ropogtattam saláta mellé.

Tipp: Ha nem fogy el egy pástétom, leaszalható, és ilyen jól kiszárított lapként, légmentesen zárható tálkában néhány hétig is eláll (nálunk ennél hosszabb ideig még nem maradt:-).

Sok sikert!

1 megjegyzés:

 1. Szia!

  Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

  Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog RSS-ét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

  Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info kukac miner pont hu-ra!

  Üdvözlettel:
  Miner.hu

  VálaszTörlés