2009. november 3., kedd

Hajdina lapocskák

Amilyen egyszerű, olyan finom és mutatós!



A müzlihez és müzliszelethez hasonlóan itt is 2 napos hajdinacsírát használtam.
A képen datolyás, illetve othellós változat látható, de készítettem már mazsolásat és szedreset is (hamarosan körtéssel is próbálkozom, biztosan finom lesz az is:-)).

A lényeg, hogy 1:1 arányban kell a szósz, illetve a hajdinacsíra. A hűtőben való "marinálódás" után is nedvesebbnek kell lennie (ld. datolyás müzliszelet képén), hogy aszalással ne töredezzen apró darabokra.

Egy tálcára 1 kg szószós hajdinacsírát kenünk fel, majd bevagdaljuk (én a 6x6, vagy 7x7 négyzet híve vagyok).

Az aszalás 16-20 óra, 10-12 óra elteltével érdemes először próbálkozni a fordítással.
Minél tovább aszaljuk, annál ropogósabb lesz.

Gyümölccsel, zöld turmixszal együtt komplett reggeli!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése