2010. május 16., vasárnap

Kapros költemény...

Azaz kapros-fokhagymás kesu-napraforgó pástétom.

Mi is illhetne jobban a friss kaporhoz, mint egy kis olívaolajban áztatott fokhagyma, napraforgóval tartalmassá téve? Legalábbis az én képzeletemben.

Egyszerű, és nagyszerű recept!



Hozzávalók:

fél csésze kesudió
fél csésze napraforgómag
1-1,5 gerezd fokhagyma (extraszűz olívaolajban áztatottam)
1 csipet só
pár csepp citromlé
kevés víz

A magokat szárazon őröltem, mert elfelejtettem beáztatni a napraforgót előbb (ezért jött hozzá a kesu). Ezután kis vízzel, és az ízesítőkkel krémmé turmixoltam.

A fokhagymát azért érdemes néhány órával a felhasználás előtt apróra reszelni vagy vágni, és hidegen sajtolt olajba ázatni, mert így nem lesz olyan csípős.

A végeredmény felülmúlta a képzeletemet!

Krékerrel, és sok salátával komplett ebéd.

A férjem nem szíveli a kaprot, de ebben a formában neki is ízlett.

Másfél éves Zsani lányom pedig egyenesen odáig volt érte! Még le sem nyelte a falatot, már kiabált a pástétom felé mutogatva, hogy "Ham-hammm!":-)

A paradicsom nagyon passzol hozzá, a pástétom fogyasztását viszont nem szabad túlzásba vinni, mert nagyon tömény.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés: