Azaz kapros-fokhagymás kesu-napraforgó pástétom.
Mi is illhetne jobban a friss kaporhoz, mint egy kis olívaolajban áztatott fokhagyma, napraforgóval tartalmassá téve? Legalábbis az én képzeletemben.
Egyszerű, és nagyszerű recept!
Hozzávalók:
fél csésze kesudió
fél csésze napraforgómag
1-1,5 gerezd fokhagyma (extraszűz olívaolajban áztatottam)
1 csipet só
pár csepp citromlé
kevés víz
A magokat szárazon őröltem, mert elfelejtettem beáztatni a napraforgót előbb (ezért jött hozzá a kesu). Ezután kis vízzel, és az ízesítőkkel krémmé turmixoltam.
A fokhagymát azért érdemes néhány órával a felhasználás előtt apróra reszelni vagy vágni, és hidegen sajtolt olajba ázatni, mert így nem lesz olyan csípős.
A végeredmény felülmúlta a képzeletemet!
Krékerrel, és sok salátával komplett ebéd.
A férjem nem szíveli a kaprot, de ebben a formában neki is ízlett.
Másfél éves Zsani lányom pedig egyenesen odáig volt érte! Még le sem nyelte a falatot, már kiabált a pástétom felé mutogatva, hogy "Ham-hammm!":-)
A paradicsom nagyon passzol hozzá, a pástétom fogyasztását viszont nem szabad túlzásba vinni, mert nagyon tömény.
Jó étvágyat!
Újra itt!
-
Rég írtam utoljára...
Sokszor úgy gondolja az ember, hogy megoldódnak a problémák, ha alább ad
elveiből az "alkalmazkodás" nevében. Hát ez nem igaz!!!
...
3 hónapja
Hajjaj de jól hangzik :) Mindenképp kirpóbálom :)Köszönet :)
VálaszTörlés