2010. június 22., kedd

Csokifagyi

Avagy nyers csoki az én olvasatomban...


Hozzávalók:

1 banán
2 ek méz (ízlés szerint lehet kevesebb vagy több)
2 ek kókuszolaj
2 ek karobpor (kakaót elvből nem használok, mert függővé tesz, én is "függője" voltam középiskolás koromig, erről kicsit bővebben Nahiránál)

A kókuszolajat felolvasztjuk, majd az összes hozzávalót pedig simára turmixoljuk.

Nutella állagú krém lesz belőle. Így is használhatjuk krékerre kenve, vagy csokiöntetként tortára, palacsintára.

Ha fagyit szeretnénk, fagyasszuk le, én kagyló formás szilikon jégkockatartót használtam, ebből könnyen ki is szedhető.

A méz nem fagy meg, csak megdermed, és az egész nagyon lágy, krémes fagyi lesz, ami a fagyasztóból kivéve gyorsan olvad, de hihetetlenül kellemes íze van!

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Ez valami istenien néz ki :D

    VálaszTörlés
  2. Az íze is nagyon jó, ma reggel megkóstoltattam a szomszédos tábor lakóival a krém változatot, és teljesen odáig voltak érte! Mindenkinek szívből ajánlom!:-)
    Csokikrémen kívül volt még Szilvás-diótejes gymölcsleves, szedres-diós búzakása, és különféle azsalványok is. Valaki ezt mondta: Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtuk megenni az összeset!":-)

    VálaszTörlés